המאמר נכתב על ידי Laurel Handfield ופורסם באתר eHow food
תורגם ונערך על ידי צוות יו-בוטיק .
בצק סוכר, הוא חומר אכיל המשמש להכנת קישוטים לעוגה, קישוטים כגון: פרחים, דמויות ועוד. יש שמשתמשים בו לצפות את העוגה ולהשאיר לה מראה חלק. הבצק סוכר נעשה על ידי שילוב של סוכר, חמאה רכה, ביצים, קמח, מלח וניל והיום ניתן גם לרכוש בחנויות מתמחות את הבצק סוכר כבר מוכן לשימוש ובצבעים שונים. האופים משתמשים לעתים קרובות בבצק סוכר לצורך פיסול דמויות. התכונות המיוחדות של הבצק סוכר מאפשרות לו להחזיק את צורתו, מכיוון שמתייבש יחסית במהירות, אך עדיין נשאר רך מספיק כדי לאכול אותו. נביא כאן מספר דרכים שונות לשימוש בבצק סוכר לעיצוב ולקישוט עוגות.
ציפוי עוגות
עיצוב בצק סוכר לציפוי העוגה כולה יוצרת עוגה מקושטת, אכילה, חלקה ומתוקה. הציפוי המשתרע על כל העוגה דורש דיוק קפדני. לשם כך, משתמשים במרית לצפות את העוגה בקרם זיגוג כלשהו לאחר מכן מאבקים את משטח השיש עם אבקת סוכר ואז בזהירות מרדדים את הכדור של בצק הסוכר. כדאי להשתמש במערוך סיליקון או עץ מאובקים בנדיבות באבקת סוכר. צריך להקפיד לא להפוך את הבצק המרודד. כדי למנוע ממנו להידבק למשטח כדאי להזיז קצת את הבצק כרבע סיבוב כמה פעמים עד שמקבלים שכבה רדודה. לאחר שבצק הסוכר מרודד לגמרי מניחים את הבצק על העוגה בחלקה העליון ומיישרים עם כלי שטוח כמו מרית. מחליקים את הבצק על הצדדים של העוגה כלפי מטה את השאריות חותכים בעדינות. במידה והבצק מתייבש ומתחיל להיסדק, ניתן למרוח קצת שמן צמחי בתנועה מעגלית על פני השטח היבש כדי לרכך אותו.
קישוטים לעוגה
בעת עיצוב בצק סוכר להכנת קישוטים על העוגה, מרדדים את הבצק לעובי של ס"מ. ניתן להשתמש בחותכני עוגיות או סכין כדי לחתוך את הצורה של הפרח או כל קישוט אחר אשר תרצו להוסיף לעוגה שלכם. קיימות אפשרויות רבות לקישוטים שונים. ניתן לרכוש תבניות בצורת סרטים, צדפים, פרחים, פרפרים, עלים ועוד. לאחר שיצרתם את הצורות הניחו אותן על נייר שעווה משומן לייבוש למשך 24 עד 36 שעות לפני קישוט העוגה. כאשר העוגה מוכנה לקישוט, יש לזגג אותה בקרם עשוי סוכר, חלבוני ביצים וכמה טיפות של מיץ לימון הציפוי מאפשר להדביק את הקישוטים על העוגה בצורה הטובה ביותר. שיטה זו משמשת בדרך כלל עבור קישוט של עוגות חתונה.
חומרי טעם וצבע
על מנת ליצור צבעים שונים של הבצק סוכר ניתן לקנות היום בצק סוכר מוכן בצבעים שונים או לחילופין אם אתם מעדיפים לצבוע את הבצק בצבעים מיוחדים שלכם, תצטרכו לגלגל את הבצק סוכר עד לקבלת צורת כדור. השתמשו בקיסם כדי ליצור חורים בכדור הכניסו לחורים את צבע המאכל שבחרתם. לקבלת צבע כהה מספיק, גלגלו את בצק הסוכר לכדור וחזרו שוב על התהליך והוסיפו נקודות נוספות של צבעי מאכל.